Sunday, June 29, 2008

ΤΟ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΟ ΤΕΒΕ....

Νέες ρευστοποιήσεις ομολόγων από το ΤΕΒΕ

Καταρρέει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, που ακόμη και αν πουλήσει την περιουσία του έχει χρήματα για τις συντάξεις για λιγότερο από 12 μήνες.

Η ΓΣΕΒΕΕ στέλνει σήμα κινδύνου και επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση για τη σημερινή κατάσταση, επισημαίνοντας πως «σκηνοθετείται» η οικονομική κατάρρευση του ασφαλιστικού φορέα με στόχο τη μείωση των συντάξεων.

Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξει νέα απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ταμείου για την πώληση και άλλων περιουσιακών στοιχείων (πιθανότατα μετοχές και ομόλογα).

Σε ανάλογες κινήσεις είχε προχωρήσει και πέρσι ο φορέας των αυτοαπασχολουμένων σε μια προσπάθεια να βρει λεφτά για τις συντάξεις.

«Το ταμείο πέρασε από καιρό στα όρια της κατάρρευσης», σημειώνεται σε επιστολή της Συνομοσπονδίας προς την υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, επισημαίνοντας πως μετά την ενοποίηση (το 2007) άρχισε η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων.

Οι εκπρόσωποι των επαγγελματοβιοτεχνών βλέπουν σχέδιο για μείωση συντάξεων από 30% έως και 40%, κάτι που θα επιτευχθεί «μέσα από τη διαδικασία του οικονομικού στραγγαλισμού του ασφαλιστικού οργανισμού».

Χαρακτηριστικά στην επιστολή τονίζεται πως«με τον τελευταίο νόμο 3655/2008 και την προσθήκη- ενοποίηση σε ένα ήδη οικονομικά προβληματικό οργανισμό, τριών νέων ελλειμματικών ταμείων, χωρίς αναλογιστικές μελέτες, χωρίς μέριμνα για κάλυψη ελλειμμάτων, στην πραγματικότητα νομοθετήθηκε και σκηνοθετήθηκε με εγκληματική προχειρότητα η οικονομική κατάρρευση του ΟΑΕΕ».


Πηγή Ημερησία

No comments:

Zoitsa the Gaian