Monday, April 24, 2006

Fw: ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ


Sent: Τρίτη, 18 Απριλίου 2006 12:50 μμ

Subject: ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

ΜΕ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΘΕΛΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ 2006

ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΤΩΝ ΣΩΤΗΡΙΩΝ ΑΥΤΩΝ
ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΣΥΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΑΣΤΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ
ΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ ΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟ!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΜΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕ ΝΟΗΜΑ !!!

ΣΑΣ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΥΧΗ8ΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΜΕΝΑ!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ...ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ....ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΕΣΤΗ....ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ
ΣΑΣ.....ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΑΝΘΡΩΟΠΟΤΗΤΑ...ΝΑ ΑΝΕΣΤΗ!!!!

ΑΝΤΩΝΗΣ Ο ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ....ΣΥΝΤΑΦΟΥΜΕΝΟΣ...!!! ¨)))

Saturday, April 22, 2006

HAPPY EASTER - KALI ANASTASI



Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες,

Έφτασε και φέτος η Λαμπρή και ευτυχώς εορτάζεται χώρια από την Πρωτομαγιά (όχι τίποτε γιατί πέρσυ χάσαμε την επιπλέον αργία).

Η φετεινή Μεγάλη Εβδομάδα ήταν πραγματικά των Παθών διότι με βρήκε να εργάζομαι σκληρά σε μια εμπορική επιχείρηση και όπως καταλαβαίνετε το ωράριο εκεί είναι βάρβαρο.

Η «εργασιοθεραπεία» εν τέλει είναι τρόπος να ξεπερνάς τα προβλήματά σου είτε ψυχολογικά είτε οικονομικά. Εργασία και χαρά λοιπόν.

Από συναισθηματικής πλευράς τα πάντα ρεί. Δόξα την Ίσιδα δεν ισχύει σε μένα το ρητό ότι βρέξει ας κατεβάσει κι έτσι γλυτώνω τις κακοτοπιές !!! Χίλιες φορές μόνη, παρά με κανένα μαλάκα στο κεφάλι μου. Η υπόθεση master_2_1 βρίσκεται πάντα σε εξέλιξη και είναι μια μόνιμη εκκρεμότητα η οποία ελπίζω και επιθυμώ να λάβει αίσιο τέλος. Εν καιρώ λοιπόν και με υπομονή και σύνεση.

Αβγά δεν πρόλαβα να βάψω φέτος, όχι πως έβαψα πέρσι, αλλά το χα καημό να το κάνω. Την Μ. Πέμπτη εργαζόμουν δια τον επιούσιον από τις 8.30 ως τις 2.30 και από τις 5.00 ως τις 9.00. Η δε κοράκλα μου λείπει στο χωριό διακοπές για το Πάσχα με τον μπαμπά της και το σόι του (φέτος ζυγό έτος την έχει εκείνος) οπότε μόνο με τους γονείς μου θα τα τσουγκρίσω (κι αυτό κατάντησε μονότονο γιατι τα «τσουγκρίζουμε» κάθε μέρα).

Στη δουλειά τα ψιλοβρήκα μπαστούνια, διότι συνηθισμένη από το Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο στην καθησιά και στο δε βαριέσαι αδερφέ, τώρα πρέπει να είμαι έσω έτοιμη να αντιμετωπίσω περίεργους και μη πελάτες και περίεργες και μη παραγγελίες και περίεργα και μη τεχνικά προβλήματα. Δόξα το θεό ο Boss είναι πολύ καλός και σαν εργοδότης και σαν άνθρωπος οπότε έχω τη στήριξή του.

Στο μαγαζί έχω δύο συναδέλφους. Τον J. και το S. Ο δεύτερος είναι στο τεχνικό τμήμα τον οποίο παρακολουθώ (με ενδιαφέρον) και με τον πρώτο ασχολούμαστε με την αποθήκη, τις παραγγελίες και τις πωλήσεις. Ταυτόχρονα μαθαίνω πως να πουλάω ολοκληρωμένα συστήματα και πως να κανονίζω τις πληρωμές μέσω τράπεζας και άλλα τετοια θέματα. Ο J. τραγουδάει όλη μέρα, κάνει μιμήσεις πολιτικών και καμάκι στις κοπέλες που εργάζονται στους προμηθευτές μας, οπότε δεν υπάρχει μονοτονία.

Και φυσικά δεν αφήνω να μου ξεφύγει η ευκαιρία να ασχοληθώ με το Ιντερνετ και την κατασκευή ιστοσελίδων όπως πάντα, το μεράκι μου. Ετοιμάζω ένα e-shop για το μαγαζί, το οποίο δεν ξέρω πόσο καιρό θα πάρει για να αποκτήσει μια σωστή εμφάνιση.

Χάρη στη mitsi_happy απέκτησα κι άλλο ένα hobby το οποίο μου αποφέρει κέρδος. Όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει μαζί της. Να σαι καλά Μιτσούκο μας και σου εύχομαι και στο 21% και σύντομα αν δεν το χεις ήδη περάσει!

Μπαίνω ακόμα με Dial up στο Ίντερνετ και νομίζω πως έκανα χαζομάρα και βιάστηκα να ζητήσω επανασύνδεση με την Tellas, διότι η Forthnet (καλά έλεγε εχθές ο Pοnentis) έβγαλε ADSL με 19-20 ευρώ το μήνα. Το εξακρίβωσα και δεν είναι με ογκοχρεώση. Διαφορά κάπου 80 ευρώ το χρόνο δεν είναι λίγα.. Φτου.. Δεν πειράζει. Θα πάω μια φορά λιγότερη στο κομμωτήριο και έχω πατσίσει !!!

Μέσα στο Μάιο με το καλό ορκίζομαι και παίρνω και το δεύτερο μου δίπλωμα. Να δω τελικά πού θα μου χρειαστεί ! γιατί φαγώθηκαν όλοι, καθηγητές, γονείς και φίλοι να μη τα παρατήσω και δεν παραδώσω την πτυχιακή μου και πως θα μου είναι χρήσιμο. Ότι έμαθα στο κολλέγιο πριν 15 χρόνια ήταν πολύ πιο χρήσιμα από αυτά που έμαθα στο ΤΕΙ από ότι κατάλαβα. Απλά εδώ έκανα UPDATE σε πιο θεωρητικά κομμάτια του Management.

Με τα πολιτικά κάνω μια μικρή διακοπή και δεν ασχολούμαι και πολύ. Στη Νομαρχ.Επιτρ. του κόμματος, ο καθένας κάνει ότι του κατέβει τελικά. Ενώ τους βρήκα φτηνό hosting και διάφορα άλλα που μου ζήτησαν, ενώ τους σχεδιάσαμε ένα φανταστικό template για το site, κατέφυγαν τελικά σε OTENET και τυποποιημένες λύσεις. Ας πρόσεχαν. Όσο για τους εθελοντές διαδικτύου.. τα παιδιά προσφέρθηκαν και με το παραπάνω όμως η γραμματείς και φαρισαίοι αποφάσισαν να κάνουν τη δουλειά μόνοι τους. Εμείς προθυμοποιηθήκαμε. Ας μας αναζητήσουν όποτε το θελήσουν. Θα μας βρούν. Δεν μας πτωεί τίποτε.

Φέτος το Πάσχα μου έκρυβε μια μεγάλη έκπλήξη. Ξαναβρήκα το φιλαράκι μου το Duke τον μεγάλο billardαδώρο online. Ζήτω τα μεγαλα hackerakia !!!! (ICQ 1997 - Paltalk 2006). Δάκη σε περιμενω πως και πως από κοντά να τα πούμε κι ελπίζω να είσαι στην ορκωμοσία μου να με καμαρώσεις.

Ευχαριστώ τα παιδιά του Paltalk για τις θερμές τους ευχές και τους εύχομαι να περάσουν ΤΕΛΕΙΑ. Jullis, angelikka κλπ κλπ (και ειδικά στον Syzhtisimos_) σε PM και τους φίλους μου ALO!! MIIIIITSUS MELBOURNE AUSTRALIA με τα ωραία μυνήματά σου στο κινητό (φέτος παρέλειψε να ασχοληθεί με τον αρχαιοελληνισμό μάλλον κάνει παρέα με παπάδες), τον μεγαλοκαρχαρία δικηγόρο και συμπολίτη μου Giagko.G. με την όμορφη ομαδούλα στο Pathfinder, τον PetGK που μου έχει μπλοκάρει το ένα από τα 15.000 email account μου με τα όμορφα κωμικά αρχειάκια, τον Δρ. Kefalos για τις πάντα χρήσιμες (καθώς και άχρηστες) συμβουλές του, το ippo-keimeno για τα γιατροσόφια του, τον Pan Exton που στάθηκε στο ύψος του και δεν μου έκανε καμάκι, τον Savvas Savvas τα τραγούδια του και το πουλί του !! (να μου φιλήσεις τη γυναικάρα σου), Alexis, TsGrece & Rina (ζήτω η νεολαία !!!), τους Merarxho, Alaniarh, Sissy & Dalkadiara (και αντιστρόφως η σειρά), Apollona, Remali και Kariptru φιλάκια από τη zoumboulia, Alitis2, Alexander42, Filalithis (O GATOSSSSSSSSSS), macedonas, charakis, manitaris, megale, Gentleman, Silence, Scorpio & Shalomy και σε όλους όσους ξέχασα από τη λίστα μου.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ

Στον ΑΡΠΥ (Rhode Island) το ΛΑΚΗ (Melbourne) POWER, Yiannis (Ohio), George (Brasil) φιλιά στα εγγονάκια, Armenistria (Germany) Καλές δουλειές, Dalikeris (Που κρύβεσαι μπρε? καλά που τηλεφωνείς που και που), Ioanna_2 (Dutch-land) φιλιά στον Dick.
και φυσικά με πολύ ζεστά και ρουφηχτά φιλιά στο
MASTERAKOOOOOOOOOOOOOOOO μου

Καλή Ανάσταση σε όλους !!!!!



Παραθέτω παρακάτω ένα κείμενο για το ΠΑΣΧΑ που παρουσιάζει Πολιτισμικό Ενδιαφέρον.


«Σήμερα είναι Λαμπρή...». Τη νίκη της ζωής πάνω στο θάνατο συμβολίζει το Πάσχα

Πάσχα Ανάσταση, Λαμπρή... Οποια ονομασία και αν δώσει κάποιος στην κορυφαία γιορτή του χριστιανικού κόσμου, ο συμβολισμός της είναι πάντα ο ίδιος: η νίκη της ζωής πάνω στο θάνατο. Αυτό συμβολίζει το Πάσχα, ενσωματώνοντας στο νόημα και την τελετουργία του πολλά στοιχεία από αρχαίες λατρείες, που τελούνταν αυτή την εποχή του έτους μέσα στην αναγεννημένη φύση.
Η Σταύρωση εγκυμονεί την Ανάσταση, το πένθος - τη χαρά... Ο συμβολισμός του θείου δράματος βασίζεται στο αρχετυπικό σχήμα μιας αντίφασης. «Ο θεός πεθαίνει, ενώ ο κόσμος ξαναγεννιέται, κηδεύεται μέσα στην οργιαστική ανθοφορία της φύσης, θάβεται κάτω από σωρούς λουλουδιών» σημειώνει η λαογράφος Μιράντα Τερζοπούλου. «Θάνατος γονιμοποιός. Οι θιασώτες του, αβέβαιοι πάντα, προσπαθούν με μαγικές ενέργειες να επηρεάσουν τις ανεξιχνίαστες βουλές των καταχθόνιων πνευμάτων, τους υποβάλλουν τις φανερές και αφανέρωτες επιθυμίες τους. Η ενιαύσια αναβλάστηση, ξέσπασμα της παγκόσμιας ζωτικότητας, απαντά ωστόσο σταθερά, ανανεώνοντας κάθε άνοιξη μια υπόσχεση αιωνιότητας».
Έθιμα με μακραίωνη προέλευση
Αν και το Πάσχα είναι ταυτισμένο με τη χριστιανική παράδοση, οι ρίζες των εθίμων που τελούνται αυτή την περίοδο έχουν μακρινή προέλευση: Από τις αρχέγονες τελετουργίες που αποτυπώθηκαν στις μυθολογίες όλων των λαών και οι οποίες βασίζονται στην έννοια της «Ανάστασης», ως απόπειρας ερμηνείας των επαναλαμβανόμενων κύκλων της φύσης και της ζωής. Με τις σχετικές τελετουργίες ο άνθρωπος γιόρταζε την «αναγέννηση» της γης την άνοιξη και υμνούσε το φως του ήλιου, ενώ εκφραζόταν η ανάγκη για καλυτέρευση της ζωής του. Σαφής αναφορά στην αρχέγονη αυτή λειτουργία αποτελεί η ελληνική λέξη Λαμπρή (με αρχαιοελληνικές ρίζες), η οποία εκφράζει πολύ περισσότερα από τη λέξη Πάσχα, η οποία προέρχεται από το εβραϊκό «Πεσάχ» (διάβαση). Το πανδαιμόνιο που επικρατεί, μόλις ο παπάς εκφωνεί το «Χριστός Ανέστη», με τους κρότους, εξηγείται από την επιθυμία να εκδιωχθούν τα δαιμονικά - στοιχείο ειδωλολατρικό και χριστιανικό. Αντίστοιχα οι αρχαίοι Ελληνες χτυπούσαν χάλκινα σκεύη, ενώ σε όλους τους λαούς συναντάται ανάλογη τελετουργία. Πρόκειται για ξόρκι στα δαιμόνια που ξέμειναν από το χειμώνα, αλλά και σε αυτά της άνοιξης που επιβουλεύονται τη σοδειά και την υγεία των ανθρώπων. Οπως αναφέρεται στο βιβλίο του σπουδαίου λαογράφου Γεωργίου Α. Μέγα «Ελληνικές Γιορτές και έθιμα της λαϊκής λατρείας» (1956), στη Χίο «όλοι χτυπούν τα στασίδια και γίνεται ένα νταβαντούρι, ένα κακό!..». Επίσης όταν ψάλλεται το «Χριστός Ανέστη», η ατμόσφαιρα δονείται από τις τυμπανοκρουσίες, τους πυροβολισμούς, το θόρυβο των κροτίδων και των πυροτεχνημάτων. Ορισμένες φορές στόχος των κροτίδων είναι ο ίδιος ο παπάς! Σύμφωνα με μια είδηση από την Κορώνη «άλλοτε έβλεπε τη μαύρη του τη συμφορά ο παπάς στην Ανάσταση». Το πανδαιμόνιο αυτό συνεχίζεται και στους δρόμους, όπου πολλοί σπάζουν πήλινα αγγεία. Οπως λέγουν στη Ζάκυνθο, το κάνουν «για τη χάρη του Χριστού και την πομπή των Οβραίων», η πράξη αυτή ωστόσο αποσκοπεί σε κάτι σοβαρότερο, στην εκφόβιση των δαιμόνων που αντιμάχονται την Ανάσταση του Σωτήρα...
Κόκκινα αυγά... από Αίγυπτο και Κίνα
Το δεύτερο στοιχείο της Ανάστασης είναι το φως, που μοιράζεται από τον παπά και από τον έναν στον άλλον. Παλιότερα πρόσεχαν από ποιον το έπαιρναν, ώστε να συνοδευτεί από ευτυχία, ενώ οι ανύπαντρες έπαιρναν το φως από άνδρα για να παντρευτούν μέσα στο χρόνο. Το σούβλισμα του πατροπαράδοτου αρνιού και το βάψιμο των κόκκινων αυγών είναι από τα πλέον διαδεδομένα έθιμα. Τα αυγά, το πιο χαρακτηριστικό πρωτόγονο σύμβολο που επιβιώνει μέχρι σήμερα, βάφονται συνήθως κόκκινα (τη Μεγ. Πέμπτη), χρώμα παγανιστικό και ξορκιστικό. Οπως αναφέρει ο Γ. Α. Μέγας «χρωματιστά, κυρίως κόκκινα, αυγά μνημονεύονται στην Κίνα, για γιορταστικούς σκοπούς, ήδη τον 5ο αι. και στην Αίγυπτο τον 10ο αι. Τον 17ο αι. τα βρίσκουμε στους Χριστιανούς και τους Μωαμεθανούς, π.χ. στη Μεσοποταμία και τη Συρία, έπειτα στην Περσία και τη Χερσόνησο του Αίμου. Ετσι μερικοί υποθέτουν ότι τα κόκκινα αυγά του Πάσχα διαδόθηκαν, με κάποιο αρχαίο έθιμο των Καλανδών, σε όλη την Ευρώπη και την Ασία, έως την Κίνα και συνδέθηκαν με ντόπια έθιμα του κάθε λαού, αρχική κοιτίδα τους θεωρείται η Αίγυπτος. Κατά τον Fehrle είναι επίσης πιθανό, ότι το βάψιμο των αυγών για λατρευτικούς σκοπούς παρουσιάστηκε αυτοτελώς σε διάφορες περιοχές του κόσμου, όχι σε μία». Στα χωριά της Μακεδονίας τα αυγά βάφονται με κόκκινο ξύλο, την «μπακάμη». Παλιά το πρώτο αυγό το παράχωναν στα αμπέλια, άλλο αυγό τοποθετούνταν στο εικονοστάσι, ενώ τη βαφή που έμενε την παράχωναν στο χώμα, σαφή αναφορά σε πρωτόγονες δοξασίες. Σε κάποια χωριά της Μακεδονίας, όπως οι Ελευθερές, με την μπογιά σημάδευαν το κεφάλι και την πλάτη των μικρών αρνιών, ενώ στη Μαργαρίτα Εδεσσας πίστευαν ότι αν μια χρονιά δε ρίξουν κόκκινα αυγά στο βράχο η σοδειά τους θα καταστραφεί. Από την Ανατολική Θράκη προέρχεται το έθιμο, που συναντάμε στο Αμύνταιο, με τα αγιασμένα αυγά να τοποθετούνται δίπλα στο εικόνισμα. Ενα από αυτά μένει όλο το χρόνο κοντά στην εικόνα, ενώ όταν έχει καταιγίδα η μητέρα το βγάζει στο μπαλκόνι με την πυροστιά και προσεύχεται για να απομακρυνθούν ο κεραυνός, το χαλάζι, οι πλημμύρες. Τα υπόλοιπα αγιασμένα αυγά θάβονται μετά τη γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής στα αμπέλια και στα χωράφια για να δώσουν καλή σοδειά.Εντονο συμβολισμό έχουν επίσης τα «λαζαράκια» (κουλούρια σε σχήμα σαβανωμένου ανθρώπου), τα «λαζαρικά» που τραγουδούσαν τα παιδιά κρατώντας ένα «λάζαρο», αλλά και τα «βαγιοχτυπήματα» (των Βαΐων) - ελαφρά χτυπήματα με βαγιόκλαδα στις νέες νύφες, για τη δύναμη της γονιμότητας. Τα λουλούδια παίζουν συμβολικό ρόλο και στο στολισμό του επιτάφιου, έθιμο που ανάγεται στην αρχαιότητα και στο νεκρικό στολισμό. Η δε περιφορά του ανθοστόλιστου επιτάφιου και η γενικότερη τελετουργική μυσταγωγία παραπέμπουν σε ανάλογες αρχαίες τελετές και οι εθιμικές συγγένειες με τις αρχαίες παραδόσεις είναι ακόμη πιο ευδιάκριτες σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπου οι νοικοκυρές βγάζουν στις πόρτες τη Μεγάλη Παρασκευή φρεσκοφυτεμένα σιτηρά και όσπρια, έθιμο που έχει σαφή αναφορά στους περίφημους κήπους του Αδωνη.
Θρήνος και γλέντι
Μέσα στις τελετουργίες του Πάσχα, με το έντονο νεκρολατρικό περιεχόμενο, το θρηνητικό χαρακτήρα, αλλά και την αναστάσιμη ελπίδα, ξεχωριστή θέση έχουν τα μοιρολόγια, όπως το συγκλονιστικό «Μοιρολόι της Παναγίας», ένας ανθρωποκεντρικός αφηγηματικός θρήνος. Με «ανώτερο λυρισμό και γνήσιο πάθος» τα μοιρολόγια μιλούν για το θάνατο αγαπημένων προσώπων και θρηνούν την απώλεια, ενώ σύμφωνα με το μελετητή του δημοτικού μας τραγουδιού Φοριέλ αποτελούν «το πλουσιότερο τμήμα μέσα στη νεοελληνική δημοτική ποίηση».Συμβολικά χρησιμοποιούνταν και το ψωμί, με τη μορφή της Λαμπροκουλούρας και του Λαμπρόψωμου, τα οποία, όταν μάλιστα ευλογούνται, είναι «μαγικά» και φέρνουν δύναμη στο σπίτι. Συμβολικά και με παγανιστικές καταβολές ήταν και τα διάφορα σχήματα που έφτιαχναν πάνω τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα των αρχέγονων δεισιδαιμονιών που επιβίωσαν στα χριστιανικά έθιμα ήταν η κουλούρα της Μεγάλης Πέμπτης, η οποία φυλαγόταν στο εικονοστάσι μέχρι την Πρωτομαγιά, οπότε και την έτρωγαν, για να προστατεύονται τα μέλη της οικογένειας από τα μάγια. Επίσης τη Μεγάλη Πέμπτη κρεμάγανε στο παράθυρο ένα κόκκινο πανί, που συμβολίζει το αίμα του Χριστού. Οσο το πανί ήταν κρεμασμένο στο παράθυρο οι γυναίκες δεν έπλεναν ούτε άπλωναν ρούχα γιατί το θεωρούσαν κακό σημάδι.
Η Λαμπρή γιορταζόταν παλιά και μέσω χορών και αγωνισμάτων. Τα λαϊκά αγωνίσματα πραγματοποιούνταν στο ύπαιθρο από όλο το χωριό. Περιλάμβαναν: ιππασία, με τα άλογα να καβαλικεύονται χωρίς σέλα (σε ορισμένα μέρη το «τέρμα» είναι το καφενείο όπου ο νικητής έχει δικαίωμα να μπει με το άλογό του), τρέξιμο, με έπαθλο ένα ολόκληρο αρνί (στην Αράχοβα έτρεχαν και οι γέροι), πήδημα με φόρα ή χωρίς, άλμα εις ύψος, πάλεμα, ρίψη πέτρας, άρση βαρών, διελκυστίνδα, αλλά και κούνια για τις γυναίκες (προέρχεται από την αρχαία αιώρα).«Χριστός Ανέ - Χριστός Ανέστη μάτια μου/ Χριστός Ανέστη μάτια μου κι έλα να φιληθούμε/, έτσ' είναι μάτια μου, έτσ' είναι κι έλα να φιληθούμε/ πάρε και κλη - πάρε και κλήμα τ' αμπελιού/ πάρε και κλήμα τ' αμπελιού κι έλ' να στεφανωθούμε/. Εβγα να με δεις που ήρθα/ τ' άστρι μ' έφερε τη νύχτα. Ομορφη που 'ναι η Λαμπρή απ' όλες τσι σκολάδες,/ που βγάζουν την Ανάσταση μ' ολόχρυσες λαμπάδες./ Βιόλα μου και κατιφέ μου/ δε σ' αλησμονώ ποτέ μου...» (τραγούδι από το Μελί Ερυθραίας της Μικράς Ασίας).
Μέρα γιορτινή η Κυριακή του Πάσχα, γιορτάζεται με τραγούδια και χορούς, που ωστόσο σήμερα έχουν χάσει μεγάλο μέρος της τελετουργικής σημασίας τους, και από συλλογική εκδήλωση της κοινότητας εντάσσονται συνήθως στο στενότερο πλαίσιο του οικογενειακού γλεντιού.
Παλιότερα, βέβαια, η κοινότητα χόρευε μπροστά στην εκκλησία και συνοδευόταν από τραγούδια προσαρμοσμένα στην ιερότητα της στιγμής. Τουλάχιστον τα περισσότερα, γιατί ο λαός έβρισκε τρόπους να εκφράζει τα πραγματικά του αισθήματα ξεγελώντας το, κατά τα άλλα, άγρυπνο βλέμμα της κοινωνικής συμβατικότητας και της εκκλησιαστικής ηθικής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το παρακάτω τετράστιχο ενός τέτοιου θρησκευτικού τραγουδιού: «Σήμερα είναι Λαμπρή/ Χριστέ κι αληθινέ μου κι έλα να φιληθούμε/ για την αγάπη του Χριστού/ μα το Χριστό ανέστη, δε μας παρεξηγούνε». Τα βήματα ήταν αργά, οι χορευτές φορούσαν τοπικές ενδυμασίες και η δομή του χορού ήταν ιεραρχική, με τον παπά συνήθως να συμμετέχει πρώτος.

Πηγή: Internet J

Sunday, April 16, 2006

BRAVO KAVALIWTES !!!

USC names new dean for engineering college

Michael Amiridis
USC
Michael Amiridis

Michael Amiridis, a professor and chairman of the University of South Carolina’s department of chemical engineering, will become dean of the College of Engineering and Information Technology on July 16, USC announced today.

"I am delighted that Michael has accepted the search committee's offer, and, judging from his many university honors, I am convinced that his colleagues and students in the college share my enthusiasm for his leadership," USC President Andrew Sorensen said. "The college has a strong record of outstanding teaching and research. As the university assumes an increasing role in the economic development of the Midlands, I believe Michael will play a leadership role in heightening the visibility of engineering research and its economic potential without sacrificing the quality of teaching."

Amiridis joined USC's chemical engineering faculty in 1994 from W.R. Grace, where he was a research engineer in the corporate research center in Columbia, Md.

At USC, Amiridis has been a teacher, for which he has won numerous awards. And his research into nanostructured catalytic materials has brought in almost $10 million from federal agencies, including the National Science Foundation and the U.S. Department of Energy.

A native of Kavala, a coastal town in northern Greece, Amiridis earned his doctorate in chemical engineering from the University of Wisconsin-Madison and his diploma from Aristotelian University of Thessaloniki, Greece, where he graduated first in his class in 1985.

He is a three-time recipient of the Excellence in Teaching Award from Mortar Board and has received the Michael J. Mungo Undergraduate Teaching Award, the Michael J. Mungo Graduate Teaching Award, the Samuel Litman Distinguished Professor Award and the Research Achievement Award from the College of Engineering and Information Technology, the Golden Key Award for Integration of Undergraduate Teaching and Research and the CAREER Award from the National Science Foundation. He is the author of numerous peer-reviewed journal publications and has served as editor of several international journals.

He succeeds Dr. Duncan Buell, who has served as interim dean since August 2005.

In January, USC selected four finalists for the job of dean for visits to the campus. In addition to Amiridis, they were:

Christine W. Curtis, a professor in the chemical engineering department at Auburn University; Seshu B. Desu, head of the department of electrical and computer engineering at the University of Massachusetts; and James F. Ely, head of the chemical engineering department at the Colorado School of Mines.

-- From staff reports

REGAL

Consultant told Regal its Greek oil well was dry


THE embattled AIM-quoted oil company Regal Petroleum was warned that its crucial Greek oil well was “dry” just weeks before it raised £37m from City investors.

A senior oil consultant who tested the Kallirachi-1 oil well, off the Greek coast, said he told Regal management in January 2004 that the well was “not commercial” due to “inadequate permeability in the rock” and “insufficient flows”.

He told The Sunday Times: “I drilled and tested the well and knew that (to) all intents and purposes it could only be classed as non-productive — certainly not a discovery.

“This well was abandoned as it was not considered commercial. Everybody involved with the well knew that it was technically ‘dry’.”

Documents retained by the consultant show that the oil abandonment programme was dated January 21, 2004.

Two days later on January 23, Regal announced that its Greek operation, Kavala Oil had “successfully completed the drilling of an exploration well. Independent experts estimated that the field may contain up to 227m barrels of recoverable oil. The initial results ... confirm the confidence of the directors in the considerable potential of the Kallirachi field.”

The consultant who worked on the well was astonished by the company’s confidence. He said: “We did not carry out any tests which showed any evidence of any commercial quantities of oil being present. We did produce oil to the surface but it was only an egg cup full.”

The significance of this revelation is that Regal’s January 23 announcement was the catalyst for a number of leading investors to buy into the company. In the following weeks, Commerzbank, Capital Research & Management and Lansdowne were among those buying shares.

Then, in late February 2004, Regal raised £37m from a share placing because of “developments in Greece”. It said: “The probable and possible oil-in-place volume at Kallirachi is expected to be up to 650m standard barrels.”

The consultant said: “I was amazed to read in a paper that Regal had raised more than £30m to fund further development wells as a result of their recent discovery off Greece — the well I had just drilled.” He said the evidence on the Kavala well was that it was “simply not possible to extract the oil”.

This weekend, Regal said it stood by its announcements, which were made with advice from “professionally technically qualified advisers”.

Gunter Nolte, managing director of Regal at the time, said: “All the test data were collected and presented by independent experts from Troy Ikoda and Geus. These companies spent months collecting the data and have all the independent records.”

But these experts have distanced themselves from Regal. Troy Ikoda said: “The work we produced was a technical report, not a commercial one. So Regal will have had to draw on other information to make these announcements.”

A Geus spokesman said: “Geus was commissioned by Kavala Oil SA to map the Kallirachi area. Regal/Kavala Oil used (our) 2002 report to site their well but otherwise we had no involvement in the interpretation of the geo- logical data obtained by the Kallirachi-1 well.”

Regal became one of the most controversial companies on the London market last year when Kallirachi-2 also turned out to be non-commercial, causing the share price to plummet

http://www.timesonline.co.uk/article/0,,2095-2125045,00.html

 

Saturday, April 15, 2006

masterako KUKUK !!!

Strawberry Juice: Agaphmenoi mou filoi kai files. H douleia einai zoriki. Ta vasana megala ki egw edw xaramata me meli kai me gala. (afto gia to "potami" me thn empnefsh). Ta grammata mou eixan aphxhsh se olo to internet kai dexomai synexeia mynhmata gia to poion tou polyagaphmenou mou masterakou kai diafora alla sxolia (kathos kai kamakia na mhn ta xehname afta, makia makia se olous sas). - Efharistw ton pomakako lefty gia to live ths anametadwshs giati emena apo th sygkinhsh tha me pianane ta klamata. - Molis shmera ematha pos pidhxe thn kukuk.. tora pou katevhke apo thn elvetia sthn ellada. (arage pos einai na to kaneis me hxhtiko efe ena ekkremes?) Kai malista thn ora pou hrthe na me vrei sthn polh mou gia na mou pei pos skeftetai to kalo mou.. Pos egine afto. Me phre h idia se prive dwmatio kai meta gia epivevaiwsh ths thlefwnhsa kati pou mporei na to epivevaiwsei h Vodafone !!! giati mou rthe kapws apithano mias kai ths ekane kamaki o yamaha... A re yamaha sou fagane th gomena mesa apo ta xeria kai pios? o kolitos sou bre!! . As einai kala kai as mh ths kolise kamia metadotikh astheneia, elpizw, etsi pou katanthse (o master). Afta einai ta paratragouda ths agamias (kukuk). Eixe dikio otan mou eipe, pos tora pou metakomise pisw sth gynaika tou mporw na koimamai yshxh giati einai se asfales meros. Kati tha hxere. Omos aporw giati fovatai, kai otan phra thlefwno na th sygxarw (thn apeleftherwmenh syzygo) gia ton phdhkoula ton antra ths aftos ekleine to thlefono. Efoson exoun eleftheres sxeseis ti fovatai arage? (eseis an hsastan sth thesi tou ti tha fovosastan? eh??). Mallon to syndromo ths ellhnikis anasfaleias. Hasame ta xronia mas as mh xasoume kai to kelepouri pou siderwnei ta rouxa!! Thn kyriaki to proi mporeite oloi na eisaste sto Aerodromio "Athina 2004" opou o Master tha paralavei pisw to pistolaki tou pou to ksehase h kukuk gia na tou to epistrepsei.. Egw tha ths kounw kai to mantili tou apoxwrismou, virtual panta.... Antio pistolaki... !!!! Toulaxiston afto den tha perimenei ena mhna gia na parei apanthsh apo to yperperan Kati psythirizetai pos thn epese kai sth Dalka. Omos h Dalka pistevw pos einai pio dynamikh kai panw sto gamisi kai sthn trela ths tha ton apoteleiosei (panathema ton). H Neckar pantws pou arnhthike kathgorimatika pos phge mazi tou otan katevhke athina... alla pios pistevei telika ti ginetai sto INTERNET? hahahahaha Kalo sas savvatokyriako! Se ligo pianw douleia (oxi tipote.. na xoume lefta na plhrwnoume to internet) LOL

Thursday, April 13, 2006

master_2_1 & strawberry juice - to be continued

Agaphmenoi mou filoi kai files. 3h mera sth douleia kai molis sxolasa. Pleon ftiaxnw kai poulaw pc mazi kai me tis istoselides (pou den tis apoxwrizomai). 9 to vrady me diakekomeno orario (agoras). To kako einai pos ekei den kapnizw ekei kai to poly oxygono mou kanei kako. Telika den fevgw Agglia (dystyxws gia tous agglous!!!). Pantws opoia(os) thelei na paei tou exw kai douleia kai spiti kai oles tis sxetikes plhrofories ! Proteina tou master na paw Athina alla den prolavainei (na mou apanthsei) apo tis polles katakthseis tou ekei kai epeidh ntrepetai na kanei cyber me viewers mallon to vlepw dyskolo.. ektos an to parei apofash kai to kopsei (dyskolo) opos egw to tsigaro (se ora ergasias) LOL.. Telika h paraggelia pou ekana online sto AB vasilopoulos gia to master (me ntomates aggourakia kai eidh mpakalikis) den tou phge ta psonia sto spiti, giati den eixa grapsei th marka tou aporrypantikou plynthriou. Pantws eixe gelio giati tou phran thlefwno kai ton rotousan ti marka protimaei !!!!!!!! To pasxa fetos exw mono 2 meres Argia kai to mono pou skeftomai na kanw einai na paw Athina na tou anapsw 5-10 veggalika sta balls tou mpas kai ton fwtisei...!... h agia spitha... Psaxnw akoma na vrw enoikiastes gia to spiti mou na ksekoumpistw apo edw na allaxo periballon. H mia hthele na megalwsei ta mpalkonia, h allh hthele na einai konta sth mama ths, o allos mexri na to apofasisei epathe egkefaliko kai den mporei na to kounisei apo to spiti tou. Proxthes pethane kai h geitonisa mou 50 eton apo karkino. Ti einai o anthrwpos. Gi afto zhste oso mporeite xoris agxos kai malakies. Vriste oso mporeite perissotero kai ektonotheite (TEMPELXANADES GAIDOURIAAAAAAAA) !!!! Zhtw h epanastash ths 13hs Apriliou !!!!!!!!! ta leme pali otan thymithw !!!! Filakia polla.. ki ama vlepete to master se room kante tou bounce giati sigoura einai ...kolimenos ! hahahhaahha

P.s. masterako h epithymia sou egine ...entolh mou... giname romba kai se istoselida

      S ' agapw poly poly poly kardia mou (ante na mh les pos den sou milw evgenika)

 

Paltalkers

syzhtisimos_: <<(04/13/06 4:17 AM EDT)>> Agaphmenoi moy filoi xairete!!!

Elpizw na eiste kala kai an den eiste na yparxei grhgorh prooptikh na

ginete! Eimai sthn eyxaristh 8esh na sas anakoinwsw oti prwta o

8eos.....to tonizw pali...PRWTA O 8EOS!!! kai an ola pane kala...8a

pantreytw stis 9/7 kai 8a xeirotonh8w Diakonos stis 6/8 sthn eorth ths

Metamorfosews toy Swthros!! Einai aytonohto oti eiste kalesmenoi kai sta

2...alla kai an den mporesete na er8ete 8a zhthsw tis proseyxes sas apo opoy

kai na eiste aytes tis 2 hmeromhnies!!

Me to kalo na eortasoyme ta zwthria PA8h kai thn Zwhforo Anastash toy

Kyrioy mas...systayroymenoi kai synanastenomenoi mazi toy!!!

Na eiste kala.....8a ta xanapoyme filia!!!

Y.G. KATI MOY EIXATE GRAPSEI ALLA DYSTYXWS DEN DIABASA TA MHNYMATA GIATI ME PETAXE AMESWS TO PAL EXW...KAI TA EXASA!! AN 8ELETE NA TA XANASTEILETE PARAKALW....

Sunday, April 09, 2006

Ανοιξιάτικες Αποδράσεις! Vol. 159

 
Απρίλιος 2006
Newsletter No.159 Special Edition Vol.4
 
 
: : Advertisments : :

Γγια την περίοδο των διακοπών του Πάσχα το DETTO TRAVEL εχει προετοιμάσει super προσφορές στους εξης προορσμούς : Τυνησία, Σαχάρα Ντουμπαι. Μαροκο, Αιγυπτος, Σκανδιναβία, Ιορδανία, Ρωσία, Αγγλία, Σκωτία, Λιβυη, Ειδικα για την Τυνισία εχουν προγραμματιστεί: Γύρος Οάσεων & Ερήμου, Safari 4x4, Πανόραμα Βορ. Τυνησίας, Γύρος Οάσεων & Ερήμου, 8ΗΜΕΡΟΣ (6 ΝΥΧΤΕΣ) ΓΥΡΟΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ. Περισσότερες προσφορές στο www.detto.gr


Το ξενοδοχείο Ερμής βρίσκεται πάνω στην παραλία και μόνο πέντε λεπτά από το κέντρο της πόλης, και μπορεί να ικανοποιήσει όλες σας τις ανάγκες. Έχοντας ολοκληρωθεί πρόσφατα η ανακαίνιση τετραετούς πλάνου, το ξενοδοχείο Ερμής διαθέτει για τους πελάτες του 200 δωμάτια και 6 σουίτες. Η τοποθεσία του το κάνει ιδανικό για μεγάλης διάρκειας διακοπές, συνέδρια, και εκδρομές για τους λάτρες της φύσης, ή ακόμα και για ταξίδι πόλεως.


Μόλις 20 km νότια της Κέρκυρας, σε απόσταση 250 m από την παραλία των Μοραΐτικων, τα Alexandros Studios σας προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία για ξεκούραστες διακοπές σε ένα όμορφα διαμορφωμένο περιβάλλον. Είτε με την οικογένειά σας, το σύντροφό σας ή την παρέα σας, τα Alexandros Studios συνδυάζουν ένα πανέμορφο και ήσυχο περιβάλλον με όλα τα προνόμια ενός πλήρους εξοπλισμένου θέρετρου διακοπών.


Ένα από τα σύμβολα της Μυκόνου είναι οι ανεμόμυλοι. Σε απόσταση 200 μ. βρίσκεται το ξενοδοχείο Ποσειδών και παρέχει σε όλους τους φιλοξενούμενούς του το μοναδικό προνόμιο να απολαμβάνουν την θέα των Μύλων, της Χώρας και του ηλιοβασιλέματος πίσω από τους λόφους της Δήλου. Ακριβώς δίπλα στο ξενοδοχείο, η θάλασσα σχηματίζει μικρές αμμουδιές και σας προσκαλεί για μπάνιο και για μικρούς απογευματινούς περιπάτους. Εκεί μπορείτε να επισκευθείτε και μια από τις πιο γραφικές εκκλησίες του νησιού, τον Άγιο Χαραλάμπη.


Eάν σας αρέσει το κολύμπι, εάν είστε παθιασμένος φωτογράφος, εάν απλά απολαμβάνετε το καλό φαγητό ή ένα ποτό δίπλα στη θάλασσα.. Η Aλόννησος είναι η τέλεια επιλογή!βρείτε την τέλεια θέση για να είναι το σημείο έναρξής σας στην εξερεύνηση της Αλόννησου. Ξενοδοχεία, βίλες, στούντιο και ιδιωτικά δωμάτια για να απολαύσει κανείς τις μοναδικές διακοπές. Το Albedo Travel προσφέρει μια επιλογή αυτοκινήτων, τζιπ και μοτοσικλέτες για να ταιριάξει σε όλες τις προτιμήσεις!


Το ξενοδοχείο BLUE SEA είναι Β΄ Κατηγορίας, με 61 δωμάτια πολυτελούς επίπλωσης, πλήρως ανακαινισμένο και λειτουργεί όλον τον χρόνο. Βρίσκεται μέσα στη πόλη, 7 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο και είναι παραθαλάσσιο. Μια οργανωμένη όμορφη πλαζ βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων.Επίσης ο πελάτης μπορεί να βρει αίθουσα πρωινού και μπαρ. Κάθε δωμάτιο διαθέτει βεράντα με υπέροχη θέα, λουτρό, τηλέφωνο, τηλεόραση, κλιματισμό, τέλεια ηχομόνωση με διπλά τζάμια κα κεντρική θέρμανση, που κάνει την διαμονή στο ξενοδοχείο ιδανική και το χειμώνα.


Ο χώρος"Ιωαννίνων Πολιτεία" δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ΄60 από τον αείμνηστο Δήμαρχο και Βουλευτή Ιωαννίνων Κώστα Φρόντζο.Η απαράμιλλη ηπειρωτική αρχιτεκτονική και τα πολλά αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά στοιχεία μεταφέρθηκαν αυτούσια από παλιά αρχοντικά των Μαστοροχωριών και της Κόνιτσας. Ανακαινίσθηκε το 2005 με μεράκι και σεβασμό στην παράδοση, καθώς ξεχωρίζουν τα εκπληκτικά χειροποίητα ξύλινα ταβάνια και τα τζάκια με σκαλιστή μαυρόπετρα και οι λαξευτές πέτρινες πύλες.


Το IRENE PALACE είναι κατ' εξοχήν οικογενειακό ξενοδοχείο, προσφέροντας γαλήνη και ξεκούραση στους γονείς, παιχνίδια και διασκέδαση στα παιδιά.Βρίσκεται στην ΒΑ πλευρά του νησιού. Απέχει 25 χλμ από την πόλη της Ρόδου, 7 χλμ από το Φαληράκι και 25 χλμ από την Λίνδο και απλώνεται στον γραφικό κόλπο των Κολυμπίων στην περιοχή Αφάντου. Η απόσταση από το αεροδρόμιο είναι 23 χλμ και από το λιμάνι 25χλμ. Λόγω της πλεονεκτικής του θέσης, αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για εκδρομές και εξορμήσεις στις μαγευτικές παραλίες, τα δάση της ενδοχώρας και τους πολιτιστικούς θησαυρούς του νησιού.

Αισθανόμενοι το βάρος τής μεγάλης κληρονομίας τής καταγωγής μας από την Σαντορίνη, διαπιστώσαμε μέσα από το πέρασμα τού χρόνου την απουσία τής προβολής τής ιστορίας και παράδοσης τού τόπου μας και την καταστρατήγηση τής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του. ΄Ετσι αποφασίσαμε να διαθέσουμε το Santorini Villas στον επισκέπτη τού νησιού.Κύριο μέλημα στην αναπαλαίωση αυτού του κτίσματος ήταν να διατηρήσουμε την απο αιώνων αρχιτεκτονική του.


Καλωσήλθατε στο πολυτελές ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων "Aristoteles". Το "Aristoteles" είναι αμφιθεατρικά κτισμένο σε απόσταση 50μ. από τη θάλασσα, στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής. Απέχει 113χλμ. από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης "Μακεδονία". Το "Aristoteles" λειτουργεί όλο το χρόνο. Αποτελείται από 235 δωμάτια (δίκλινα, studios, διαμερίσματα, μεζονέτες και σουίτες). Όλα διαθέτουν μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα.


Η Μύκονος είναι παγκόσμιος μύθος. Το PRINCESS OF MYKONOS μια πραγματική πριγκίπισσα αντάξια του μύθου!!! Σ'ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων θα βρείτε ένα από τα καλύτερα και φιλικότερα ξενοδοχεία της Μυκόνου, το ΗOTEL PRINCESS OF MYKONOS μόλις τρία λεπτά έξω από την χώρα, στον Αγ. Στέφανο. Κτισμένο σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του νησιού με μοναδική θέα θα σας μαγέψει αμέσως.


Το Nereides Hotel Apartments είναι κτισμένο μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, υπερυψωμένο με θέα σε όλο το Αιγαίο. Απέχει μόνο 850μ με το αυτοκίνητο και 400μ μέσω μονοπατιού από το λιμάνι της Αλοννήσου. Διαθέτει 22 νεόκτιστα, πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα, 15 studios, και 7 apartments με κλιματισμό, τηλεόραση, τηλέφωνο, ψυγείο, κουζίνα, και μεγάλες αναξάρτητες βεράντες.Στην βεράντα του ξενοδοχείου μας απολαύστε το πρωινό σας με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.


Στην καταπράσινη Σκόπελο μπορεί κάποιος μένοντας ακόμα και μέσα στην πόλη της Σκοπέλου να νιώσει τη μαγεία του σμαραγδένιου νησιού. Η καταπληκτική Χώρα με την παραδοσιακή της αρχιτεκτονική και την εύκολη πρόσβαση στις ομορφιές του νησιού, προσφέρεται για αξέχαστες διακοπές.Στο παλιό τμήμα της Χώρας διαλέξαμε να φτιάξουμε το ξενοδοχείο ΙΟΝΙΑ. Χτισμένο με στοιχεία παραδοσιακής αρχιτεκτονικής σε τέσσερα επίπεδα.


Η Στοά Λούλη κτίστηκε το έτος 1875 και οι αψίδες στην είσοδό της μεταφέρθηκαν από την Ιταλία. Αρχικά η στοά λειτούργησε ως χάνι, στο οποίο κατέλυαν οι άνθρωποι από τα χωριά , όταν παρέμεναν στα Γιάννενα. Η συνεχής κίνηση τόσων ανθρώπων, είχε σαν αποτέλεσμα την μετατροπή της Στοάς σε εμπορικό κέντρο της περιοχής. Ακριβώς πάνω από την τράπεζα λειτούργησε χοροδιδασκαλείο, μέσα από το οποίο εμφανίστηκαν στο γιαννιώτικο κοινό οι πρώτοι καλλιτέχνες εξ Αθηνών. Επίσης μέσα στην στοά πουλήθηκαν οι πρώτες εφημερίδες από την Αθήνα.


Καινούργια δωμάτια, με παραδοσιακή διακόσμηση χτισμένα με μεράκι, ιδανικά για όσους επιζητούν ένα περιβάλλον που συνδυάζει την ηρεμία με το κυκλαδίτικο τοπίο.Στο ξενοδοχείο En Milo, τα δωμάτια απέχουν μόνο 30 μέτρα από την παραλία και 300 μέτρα από το κέντρο του χωριού. Η παραλία των έχει άφθονη σκιά και είναι ιδανική για παιδιά. Κοντά θα βρείτε μαγαζιά με ψιλικά είδη και ταβέρνες.Tο χωριό είναι αρκετά κοντά στην νυχτερινή ζωή του νησιού αλλά μακριά από την φασαρία της και κάθε δωμάτιο έχει την δική του βεράντα απέναντι από την θάλασσα


Δείτε την Πάρο μέσα από τα μάτια του Minois Village! Απολαύστε την φιλοξενία, την ιδιαιτερότητα και τον κυκλαδίτικο χαρακτήρα στο φιλικό περιβάλλον του Minois Village στην Πάρο. Χτισμένο πάνω στη θάλασσα, με μαγευτική θέα, ιδανικό για να φιλοξενήσει κάθε συνδυασμό παρέας στα άριστα εξοπλισμένα διαμερίσματά του..Ένα μοναδικό καταφύγιο Α΄Κατηγορίας για ξεκούραση και μοναδικές στιγμές χαλάρωσης δίπλα στη θάλασσα. Εσείς απλώς αφεθείτε στη μαγεία του τοπίου απολαμβάνοντας το ποτό σας στην πισίνα ή στη δική σας βεράντα, με θέα το πανέμορφο Αιγαίο.

Ανακαλύψτε την πιο ζωντανή γειτονία της Αθήνας,Δείτε αναλυτικά πληροφορίες για την περιοχή του ψυρρή.
Μεθυστάνες - Μεζεδοπωλείο με μουσική
Χρυσόμηλο - Μεζεδοπωλείο
Η Ωραία Πεντέλη - Εστιατόριο
Στοά Αττάλου - Εστιατόριο
Πλατεία Ηρώων - Μεζεδοπωλείο
Destil Club - Δράμα
Amnesia Club - Καβάλα
Lila Cafe-Bistro - Θεσσαλονίκη
Free Club - Πειραιάς
 
LIMITED OFFER
ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ
Τιμή: 45.00 € Ανά άτομο
more
LIMITED OFFER
SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ARISTOTELES ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Τιμή: 32.00 € Ανά άτομο
more
LIMITED OFFER
ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ PORTO PALACE ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Τιμή: 45.00 € Ανά άτομο
more
LIMITED OFFER
ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ 4 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟ IRENE ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ ΠΑΡΟΥ
Τιμή: 45.00 € Ανά άτομο
more
LIMITED OFFER
SUPER ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ
Τιμή: 22.50 € Ανά άτομο
more
LIMITED OFFER
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: Πάσχα-Πρωτομαγιά
Τιμή: 41.00 € Ανά άτομο
more
LIMITED OFFER
ΠΑΣΧΑ 5* ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Τιμή: 180.00 € Ανά άτομο
more
 

 ΠΑΚΕΤΑ
Δείτε περισότερα Πακέτα
more
 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Δείτε περισότερα Ξενοδοχεία
more
 ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
Δείτε περισότερους Προορισμούς
more
 

 

Zoitsa the Gaian